Perpetuum Mobile

Cilj ovog programa je promoviranje obrazovne, kulturne i turističke mobilnosti mladih. Program je započeo s provedbom krajem 2015. godine, a osnovne aktivnosti su mu promotivne (foto i video razglednice, video spot o mobilnosti), informativne (informativna karavana, Festival mobilnosti), obrazovne (osposobljavanje za pisanje projekata razmjena mladih kroz Erasmus+ program) te aktivnosti u kojima se mladima približavaju putovanja kao stil života kroz druženja s poznatim putopiscima.

Prepoznatljivost ovog programa velikim je dijelom proizašla putem besplatnog magazina za mlade 3ska!!! Tijekom 9 godina otisnuto je 20 brojeva magazina, a zadnji broj u tiskanom formatu izašao je u listopadu 2017.  3ska!!! Je bila jedini neprofitni medijski proizvod na razini Istarske županije kojeg su pisali i uređivali mladi, a od 2017. godine magazin je postao online portal za mlade (infocentarzum.org).

Informativna karavana je dugogodišnja aktivnost u sklopu programa Perpetuum Mobile putem koje Udruga ZUM promovira različite vrste mobilnosti za mlade, s posebnim naglaskom na Erasmus+ program. Tijekom godina upravo se Informativna karavana pokazala od velikog značaja jer se Udruga povezala sa srednjim školama u Puli, Rovinju, Pazinu i Poreču u kojima jednom do dva puta godišnje informira učenice i učenike o prilikama koje im se pružaju.